PROJEKTI

PRIHAJAJOČI

PROJEKTI
in dogodki

Športno - dobrodelni projekt

OKROG SLOVENIJE 2022 - Anžetovi triatloni

Kratek opis projekta:

Dobrodelni športni dogodki v obliki triatlona bodo unikaten projekt, kjer se bo v določenih terminih po celotni Sloveniji izvajalo dolgi triatlon (3,8 km plavanja, 180 km kolesarjenja in 42,2 km teka) in kjer se bodo vse štartnine, prostovoljni prispevki in donacije partnerjev namenile v celoti za pomoč otrokom z rakom in otrokom z drugimi težkimi oblikami bolezni. 

Športni dogodki se bodo odvijali meseca aprila, maja, junija in septembra, kjer lahko tudi vi sodelujete z svojo udeležbo in odplavate, odkolesarite ali pa odtečete poljubno dolžino z našimi športniki.

 

Športno - dobrodelni dogodek

Poljčane tečejo - za dober namen

V letu 2021 je premierno bil izveden športni dogodek POLJČANE TEČEJO – ZA DOBER NAMEN, s katerim smo želeli v lokalnem okolju izvesti rekreacijo, šport in zdrav način gibanja z pridihom dobrodelnosti.
Vsa štartnina  in prostovoljni prispevki udeležencev so se v celoti donirali za pomoč 7 -letnemu Luku Brajlih iz Poljčan, ki se sooča z težko obliko cerebralne paralize. Doniralo se je 2.601 EUR.

Opis dogodka:

Na dogodku, ki bo tokrat potekla na šolskem športnem igrišču OŠ Poljčane boste lahko odtekli željeno razdaljo in s tem pomagali ustvarjati in podpirati rekreacijo, šport in zdrav način gibanja. Pripravljena bo športna, animacijska, zabavna vsebina z nekaj novostmi in presenečenji. Prav tako kot lani bomo nagradili udeležence za največje število odtečenih krogov v različnih kategorijah.

Celotna zbrana sredstva se bodo tokrat  donirla za pomoč dvema lokalnima otrokoma (Luka in Lana), ki se soočata z težkima oblikama bolezni.

Kraj in datum:

Šolsko športno igrišče Osnovne Šole Kajetana Koviča Poljčane, 7. junij 2022, od 16. do 20. ure.

Športni dogodek

S kolesom na burger / SMOKE fest

Opis dogodka:

V sklopu sodelovanja z Zavod Ma-kole kot organizatorjem kulinaričnih dogodkov Burger fest / Smoke fest se bo izvedlo organizirano kolesarjenje na trasah s starom iz Makol do lokacij kulinaričnih dogodkov – DESTRNIK, RAVNE NA KOROŠKEM, APAČE. Dolžina tras je različna. Kolesarjenje je rekreativnega značaja, vsa prostovoljna štartnina udeležencev se nameni kot 100% donacija. Vsak udeleženec kolesarjenja dobi praktična darila pokroviteljev in slasten burger na cilju.

Dogodek S KOLESOM NA BURGER FEST DESTRNIK: 29. maj 2022
Dogodek S KOLESOM NA SMOKE FEST RAVNE NA KOROŠKEM: 11. junij 2022
Dogodek S KOLESOM NA BURGER FEST APAČE: 20. avgust 2022*.

Pretekli

izvedeni
projekti in dogodki

2017

10 maratonov v 10 dneh - za lačne

Slovenija, 26.5. – 4.6.2017

Sredstva, ki so se zbrala v okviru projekta “10 maratonov v 10 dneh – za lačne” so bila donirana zavodu Pod strehco, za namen priprave toplih obrokov za lačne. Zbralo se je za več kot 1200 toplih obrokov sredstev. 

Športnik Bogomir Dolenc je odtekel vsak dan eno dolžino maratona (105 krogov na atletski stezi na stadionu) na organiziranem in pripravljenem tekaškem dogodku.

2018

42 maratonov v 42 dneh

Slovenija, 25.8. – 5.10.2018

S športno-dobrodelnim projektom, ki je bil eden večjih v slovenskem prostoru leta 2018 so se zbirala sredstva za namen pomoči otrokom in mladostnikom, ki so preboleli raka in mladostnikom in drugim, ki so se soočali z  posledicami zdravljenja in post zdravljenja. Vsa sredstva so bila v celoti donirana Ustanovi Mali vitez.

Projekt je trajal 42 dni zapored, v terminu od 25. avgusta do 5. oktobra 2018, kjer se je vsak dan organizirala športna prireditev, na kateri se je teklo, predstavljalo gibaje in zdravo rekreacijo. Na vsakem dnevnem tekaškem dogodku je športnik Bogomir Dolenc odtekel dolžino maraton, vsi ostali udeleženci pa so pretekli ali prehodili poljubno dolžino. 

V projektu se je zbralo 32.518 EUR.

2019

24 urni glasbeno tekaški maraton

Medvode, 31.5. – 1.6.2019

V sklopu dogodka MEDVODE V GIBANJU se je izvedel dobrodelni 24 urni tek ter spremljanje dogodka z nekaj glasbenimi udeleženci (Chorchyp, Samo Sam z gosti, ipd).

V celodnevnem tekaškem terminu (start teka je bil 31. maja ob 20. uri) na krožni tekaški progi skozi središče festivala je vsak udeleženec lahko tekel poljubno dolgo, namen tek je bilo zbiranje sredstev za pomoč otrokom z rakom.

Zbralo se je 890 EUR.

 

2019

Okrog Slovenije 2019 - za male viteze

Slovenija, 31.8. – 11.9.2019

 

sl_SISlovenščina